+90 212 676 08 11 +90 535 107 74 73 [email protected]

Bir web sitesinin hangi dilde yazıldığını öğrenmek pek çok insanın merak ettiği konular arasında kabul edilmektedir. Siz de bu konuda meraklıysanız bir web sitesinin hangi dilde yazıldığını öğrenebilirsiniz. Nasıl mı? Bu soruya cevap vermek adına gelin detaylara daha yakından bir göz atalım!

Bir web sitesinin hangi programlama dili ile hazırlandığını öğrenmek adına öncelikle bu konuda size yardımcı olacak web sitelerini keşfetmelisiniz. Söz konusu çözümü sunan pek çok web sitesi varken hangisinin beklentilerinize cevap vereceğini ufak araştırmalar yaparak kararlaştırabilirsiniz. Bu anlamda çözüm üreten web sitelerinin bir kısmı kullanılan alt yapı ve eklentileri dahi sizlerle paylaşabilmektedir. Eğer web sitesini her anlamda denetlemeyi arzu ediyorsanız bu platformların sizin için kusursuz çözümler sunacağını asla unutmamalısınız.

Web Tasarımda En Basit Programlama Dili Hangisidir?

Web tasarım konusunda kullanılan programlama dillerinin hangileri olduğunu merak mı ediyorsunuz? O halde en basit programlama dillerinin hangisi olduğuna bir bakalım!

Yazılım dilleri konusunda en önemli ve değerli seçeneklerin hangisi olduğunu merak ediyorsanız öncelikle en iyi veya en ideal yazılım dili diye bir şey olmadığını bilmelisiniz. Bu nedenle de size uygun olanı seçmek adına yazılım dillerini daha yakından tanımanız gerektiğini bilmelisiniz. Aşağıda web sitesi konusunda hangi yazılım dillerini kullanabileceğinize bir göz atabilirsiniz.

Web Tasarım Dilleri

Web tasarım dilleri, yeni web siteleri oluşturmak adına kullanılan oldukça özel kodlamalardır. Bu konuda tercih edilebilecek olan pek çok alternatif vardır. O halde aşağıda en çok tercih edilenleri sizler için derledik!

Java

1991 yılında Oracle Java tarafından geliştirilen bu programlama dili akıllı TV uygulamalarında ön plana çıkmıştır. Android uygulamaları ve iş uygulamalar geliştirmek adına kullanılabilecek olan Java, web tasarım konusunda da oldukça özel seçeneklerden bir tanesi olmayı başarır. Ayrıca siz de Java ile web tasarım alanında harikalar yaratabilirsiniz.

#C

1970li yıllarda kullanılmaya başlayan bir programlama dilidir. Bugün hala kullanılabilen en eski programlama dillerinden bir tanesi olan #C, 1978 yılında yayımlanan kitap ile birlikte yaygınlaşmaya başlamıştır. Siz de bir web sitesi tasarlamak istiyorsanız #C kullanarak en ideal çözümlere ulaşabilirsiniz.

Phyton

Web tasarımda sıklıkla kullanılan seçeneklerden bir tanesi de 1989 yılında kullanılmaya başlanmış olan Phyton’dur. Kolay okunabiliyor olması nedeniyle dikkat çeken bu yazılım dilinin çok kullanıldığından söz etmek gerekir. 30 yılı aşkın süredir kullanılan ve en çok tercih edilenler arasında olan Phyton’u siz de kullanabilirsiniz.

PHP

İnternetin neredeyse 3’te 1’i PHP yazılım dili ile tasarlanan web sitelerinden oluşmaktadır. Bu durumu daha iyi bir şekilde ifade etmek adına şunları söylemek gerekir. WordPress, Facebook ve Yahoo gibi pek çok sitelerin PHP alt yapısına sahip olduğundan söz edilebilmektedir. PHP kullanışlı ve kaliteli bir çözüm olması yönüyle dikkat çeker. Üstelik bu yazılım dili sayesinde kusursuz web siteleri ortaya koymak mümkündür.

Javascript

Javascript web uygulamaları için tercih edilen en önemli yazılım dillerinden bir tanesidir. Bu yazılım dilinin yavaş olması ve güvenlik açıkları barındırması söz konusudur. Bu nedenle de Javascript açıkları yüzünden tercih edilmemektedir. Siz de Javascript tercih edecekseniz mutlaka söz konusu özellikleri bilerek hareket etmelisiniz.

Tüm bu yazılım dillerini öğrendiğinize göre artık sizin için hangisinin uygun olduğuna karar verebilirsiniz. En iyi diye bir şey olmadığını bilerek bir seçim yapmalısınız. Böylece en kusursuz sonuçlara ulaşmanız mümkün olur. Bu nedenle de yazılım dili konusunda hata yapmamalısınız.